Catering

Ponadto  zachęcamy do indywidualnego komponowania
zestawów według Państwa uznania:

ZUPY/KREMY

  1. Domowy rosół drobiowo-wołowy ze swojskim makaronem
  2. Żurek śląski na zakwasie
  3. Krem z brokuł z grzaneczkami
  4. Krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym
  5. Krem ze świeżych pomidorów z makaronem
  6. Krem borowikowy z grzaneczkami smażonymi na maśle


DANIA OBIADOWE I KOLACYJNE

DRÓB

  1. Grillowany filet z kurczaka
  2. Filet z kurczaka z warzywami z grilla
  3. Grillowany filet z kurczaka ze szpinakiem zapieczony serem mozzarella
  4. Grillowany filet z kurczaka z cebulką i grillowanymi pieczarkami zapieczony serem mozzarella
  5. Grillowany filet z kurczaka pachnący tymiankiem przeplatany boczkiem podany z pieca
  6. Filet z kurczaka panierowany w płatkach migdałów
  7. Filet z kurczaka panierowany w bułce tartej i sezamie
  8. Pierś z kurczaka marynowana w czosnku podana z połówkami pomidora suszonego owinięta cienkim plastrem szynki
  9. Pierś z kurczaka faszerowana szpinakiem oraz serem lazur owinięta szynką parmeńską
  10. Panierowana roladka z kurczaka faszerowana żółtym serem i pieczarkami
  11. Panierowana roladka z kurczaka faszerowana brokułami oraz czterema rodzajami serów
  12. Panierowany filet z kurczaka z pieczarkami zapieczony serem
  13. Panierowana koperta z piersi kurczaka faszerowana serem lazur i żurawiną
  14. Roladka z kurczaka ze szpinakiem i borowikami w sosie jogurtowym włoskim
  15. Roladka z udka kurczaka faszerowana boczkiem i ogórkiem kiszonym w sosie własnym
  16. De volaille ze szczypiorkiem
  17. De volaille wiosenny z masełkiem i groszkiem zielonym
  18. Zawijaniec drobiowy faszerowany brokułami, żółtym serem w sosie podgrzybkowym (min. 4 porcje)
  19. Zawijaniec drobiowy faszerowany szpinakiem i grzybami leśnymi w sosie koperkowym (min. 4 porcje)
  20. Nuggetsy drobiowe
  21. Pałeczki z podudzia kurczaka marynowane w ziołach z pieca
  22. Skrzydełka z kurczaka marynowane w miodzie, chili i przyprawach podane z pieca
  23. Wątróbka drobiowa z jabłkami i majerankiem
  24. Udko z kurczaka z pieca
  25. Eskalopki z indyka w sosie pieczarkowym
  26. Rolada po husarsku w sosie własnym (indyk, pieczarki, cebula)
  27. Pierś indycza duszona na winie podana na szpinaku z czosnkiem i jogurtem greckim
  28. Szaszłyk z indyka ze śliwkami i papryką
  29. Filet z indyka panierowany w płatkach migdałów
  30. Duszone roladki indycze faszerowane warzywami
  31. Pieczeń z udźca indyczego duszona z morelami i śliwkami suszonymi (min. 6 porcje)
  32. Pieczeń z udźca indyczego w sosie pieczarkowym (min. 6 porcje)
  33. Duszony udziec indyczy podany w sosie myśliwskim (min. 6 porcje)
  34. Pierś kacza w sosie pomarańczowym (według wagi)
  35. Udko z kaczki z jabłkami w sosie majerankowym (według wagi)
  36. Kaczka pieczona faszerowana kapustą kiszoną z podgrzybkami suszonymi (według wagi)
  37. Gęś pieczona faszerowana kaszą i bakaliami (według wagi)
  38. Gęsie udko podane ze śliwkami glazurowanymi (według wagi)

WIEPRZOWINA

  1. Rolada wieprzowa w sosie własnym
  2. Medaliony z polędwiczki wieprzowej pachnące rozmarynem w sosie borowikowym
  3. Grillowana polędwiczka wieprzowa z pomidorami koktajlowymi, cebulą czerwoną i papryką pepperoni (na ostro)
  4. Rolada z polędwiczki wieprzowej faszerowana serem fetą i szpinakiem w sosie podgrzybkowym
  5. Polędwiczka wieprzowa faszerowana brokułami, boczkiem oraz oscypkiem wędzonym
  6. Grillowana koperta z polędwiczki wieprzowej faszerowana serem feta, szpinakiem oraz pomidorkami suszonymi w sosie podgrzybkowym
  7. Grillowana koperta z polędwiczki wieprzowej faszerowana smażoną cebulką, kurkami oraz serem pleśniowym z pieca (Sous Vide)
  8. Rolada z polędwiczki wieprzowej z cebulką i pieczarkami w sosie koperkowym
  9. Polędwiczka wieprzowa z pieca macerowana w ziołach podana z sosem grzybowym (Sous Vide)
  10. Stek z polędwiczki wieprzowej z pieczarkami podane zapieczone serem podane z pieca
  11. Ozorki wieprzowe w sosie chrzanowym lub musztardowym
  12. Golonko po bawarsku
  13. Żeberka pikantne macerowane w miodzie, kminku i chili z pieca
  14. Szaszłyk z polędwiczki wieprzowej z borowikami i boczkiem
  15. Schab panierowany
  16. Sakiewka ze schabu faszerowana podgrzybkami i szpinakiem w sosie własnym
  17. Roladka ze schabu faszerowana szynką oraz szparagami (Sous Vide)
  18. Kotlet po szwajcarsku z serem żółtym
  19. Schab faszerowany pieczarkami i cebulką w sosie koperkowym
  20. Schab z patelni podany z fasolką szparagową zapieczony serem goudą
  21. Schab po sztygarsku
  22. Cordon bleu (schab, żółty ser, szynka wiejska)
  23. Zawijaniec z karczku faszerowany borowikami w sosie szpinakowo-czosnkowym
  24. Zawijaniec z karczku faszerowany szpinakiem i ziarnami słonecznika z serem pleśniowym w sosie kurkowym
  25. Karczek grillowany z cebulką (min. 6 porcji)
  26. Pieczeń z karczku faszerowana brokułami w sosie własnym (min. 6 porcji)
  27. Pieczeń z karczku faszerowana kabanosami w sosie własnym (min. 6 porcji)
  28. Karkówka rolowana faszerowana pieczarkami oraz kawałkami cebuli
  29. Pieczeń z szynki wieprzowej szpikowana boczkiem w sosie własnym (min. 6 porcji)

RYBY

  1. Pstrąg z patelni z masłem czosnkowym
  2. Grillowany filet z pstrąga ze szpinakiem zapieczony serem mozzarella
  3. Grillowany filet z pstrąga podany  na fasolce szparagowej
  4. Filet z pstrąga z patelni podany z kurkami zapieczony serem mozzarella
  5. Filet z pstrąga z patelni podany z płatkami migdałów smażonymi na maśle
  6. Filet z karpia smażony na maśle
  7. Filet z dorsza podany z kurkami smażonymi na maśle zapieczony serem mozzarella
  8. Filet z łososia w sosie jogurtowo-koperkowym (Sous Vide)
  9. Filet z łososia z masełkiem cytrynowo-pieprzowym (Sous Vide)
  10. Filet z łososia podany na szpinaku w śmietanie z orzeszkami pinii (Sous Vide)

WOŁOWINA

  1. Rolada wołowa w sosie własnym
  2. Rumsztyk wołowy z cebulką
  3. Pieczona polędwica wołowa szpikowana czosnkiem w sosie z grzybów suszonych (Sous Vide)
  4. Zawijaniec wołowy czarnolas z kurkami w sosie czosnkowym (Sous Vide)
  5. Steki z polędwicy wołowej w sosie borowikowym (Sous Vide)
  6. Steki z polędwicy wołowej z masełkiem czosnkowym (Sous Vide)

DODATKI

  1. Kluski białe / ciemne
  2. Kluski koperkowe
  3. Kluski szpinakowe
  4. Ziemniaki gotowane z koperkiem
  5. Ziemniaki w skórce z pieca
  6. Ćwiartki ziemniaczane w ziołach
  7. Talarki ziemniaczane pachnące czosnkiem
  8. Frytki stekowe
  9. Dufinki
  10. Pierogi z mięsem okraszane boczkiem
  11. Placki ziemniaczane
  12. Ziemniaki z brokułami zapiekane serem
  13. Ziemniaki z pieca w foli z sosem tzatziki
  14. Ziemniaki puree z smażoną cebulką i koperkiem
  15. Ziemniaki lyońskie z boczkiem i pieczarkami zapieczone serem
  16. Ryż na sypko z warzywami
  17. Ryż na sypko z ziołami, curry i imbirem
  18. Kasza gryczana na sypko z boczkiem smażonym
  19. Kasza gryczana na sypko z ziarnami prażonego słonecznika oraz pestkami dyni
  20. Warzywa gotowane zapieczone serem
  21. Warzywa gotowane z bułką tartą smażoną na maśle
  22. Fasolka szparagowa w ziołach podana z bułką tartą smażoną na maśle
  23. Kalafior z czosnkiem i prażonymi płatkami migdałów
  24. Pomidory zapiekane
  25. Brokuły gotowane z płatkami migdałów smażonych na maśle
  26. Zapiekaniec ziemn. z pieczarkami smażonymi na maśle i fasolką szparagową zapieczony serem mozzarella
  27. Zapiekaniec ziemn, z brokułami i pomidorami koktajlowymi zapieczony serem mozzarella
  28. Zapiekaniec ziemn. z borowikami, szpinakiem i pomidorami w sosie śmietanowym zapieczony serem mozzarella

SURÓWKI / SAŁATKI / KAPUSTY

  1. Bukiet sałat z pomidorem koktajlowym i sosem włoskim
  2. Bukiet sałat z warzywami i serem fetą z sosem vinaigrete
  3. Bukiet sałat z warzywami i sosem czosnkowym
  4. Bukiet sałat z pomidorami, cebulką czerwoną w sosie jogurtowym na słodko-kwaśno
  5. Bukiet sałat z pomidorami koktajlowymi oraz suszonymi, serem lazur w sosie jogurtowym
  6. Bukiet sałat z rukolą, roszponką i miksem kiełek oraz pomidorami koktajlowymi i czerwoną cebulką z sosem vinaigrete
  7. Kapusta pekińska na słodko-kwaśno
  8. Sałatka z buraków z rukolą i pomidorami koktajlowymi z dresingiem balsamicznym
  9. Kapusta biała ze słoninką smażoną i koperkiem
  10. Surówka z marchwi z ananasem
  11. Surówka z czerwonej kapusty
  12. Surówka z kapusty białej (Colesław z majonezem)
  13. Surówka z selera z rodzynkami
  14. Buraczki
  15. Sałatka z pomidorami i cebulką
  16. Kapusta kiszona  zasmażana z boczkiem
  17. Kapusta czerwona z boczkiem
  18. Kapusta biała zasmażana z koperkiem
  19. Mizeria z sałatą lodową, pomidorami, kukurydzą oraz czerwoną cebulką w sosie jogurtowym
  20. Kapusta kiszona z podgrzybkami
  21. Surówka z ogórka kiszonego z papryką i cebulką
  22. Kapusta kiszona zasmażana z goździkami
  23. Marchewka z groszkiem
  24. Fasolka szparagowa żółta lub zielona z bułką tartą
Pobierz ulotkę w wersji PDF